Götaholms BK

Referat

Referat: Kareby IS - Götaholms BK

Vårsäsongen sista hemmamatch.

Återigen fint väder, nästan 100 personer på plats och alla förutsättningar finns där när årets WWWK lag kommer på besök. Och förmidligen är det nog seriens bästa bollhollande lag vi möter. Riktigt spelskickliga och duktiga att hålla och rulla bollen.

Om vi nu skall säga att Kareby denna våren har haft turen lite emot sig i början av matcherna så var det tvärt om denna gången, efter 40 sekunder bryter Lucas en boll och en fins yttersida till en djupledslöpande Emil och vips 1-0 Kareby. Resten att halvleken präglas av att Götaholm rullar boll och Kareby går på omställning. Och fler klara målchanser till Kareby. Dock på tilläggstid i första halvlek får Götaholm en hörna som efter lite flippen går in och 1-1 i halvlek.

2. halvlek startar på samma sätt som första, med ett bolltrillande Götaholm och ett omställningsglatt Kareby. I minut 53 kommer Götaholm loss på sin högerkant och får in ett inlägg på bortre och 2-1 till Götaholm. Där gick lite luft ur några i Kareby, men Erik ville för dagen lite annorlunda, han gör helt enkelt en "Erik" 5 minuter efteråt. Tar bollen på mittplan, tar med sig ett "tåg" av Götaholmsspelare som han passerar på vägen fram till Götaholms strafformåde (blir 4-5 st till slut) och väl där friställer en för dagen inhoppande Berin och 2-2.

Nytändning Kareby och i minut 78 en snabb frispark till en ständigt löpande Davidsson som lägger ett fint inlägg till inhoppare nummer 2 för dagen, Ermin, och 3-2 hemmalaget. Det skall visa sig att Davidsson inte riktigt har sprunget klart den här kvällen. 3 minuter senare kommer Backe fint fram på vänsterkanten och rullar fint in en boll i Götaholm straffområde där Davidsson dyker upp på bortre och 4-2 Kareby. Då trodde väl dom flesta att det var klart, men Götaholm replikerar strax därefter och 4-3....

Slutet blev en nervpirrande tillställning där det nästan verkande som domarteamet tyckte matchen var så bra och kvällen så fin så man helst inte ville gå hem. Dock efter 7 minuters tilläggstid och några svettiga ingripande av Freddan så blåses matchen av och vi kan fira segern. Oj så skönt. Nu är det 1 match kvar inför sommaruppehållet. Kärra borta fredagen 30 juni och vi hoppas så många som möjligt av våran helt underbara publik tar 10 minuters bilfärden söderut och hejar fram oss.